E-mail: hi@familyfully.com

De berømte ting, du bør vide om Venedig

Hvis du planlægger en rejse til Venedig, eller blot er fascineret af landet, er her 7 berømte ting

1. Kanaler
Venedig, ‘Den flydende by’ består af 118 øer. Kanaler adskiller øerne og broer forbinder dem. Der er 177 kanaler i Venedig. Den største af disse er den S-formede Canal Grande, som deler byen i to. I gennemsnit er kanalerne i Venedig omkring 1,5 til 2 meter (4,9 til 6,5 fod) dybe. Canal Grande har en gennemsnitlig dybde på 5 meter (16,4 fod). Du kan ikke svømme i kanalerne i Venedigs historiske centrum. Du kan risikere en bøde, hvis du gør det.

2. Broer
Der forbinder Venedigs øer med over 400 broer. Den ældste og mest berømte bro over Canal Grande er Rialtobroen. En anden ikonisk bro i Venedig er Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri). Den krydser Rio di Palazzo-kanalen og forbinder Doges palads med et tidligere fængsel. Mens fangerne gik over Sukkenes Bro, ville de tage et sidste kig på Venedig og friheden, før de gik i fængsel.

3. Gondolture
Ikke bare en romantisk måde at transportere turister på, er gondoler blevet brugt til at navigere i Venedigs kanaler siden før det 11. århundrede. På et tidspunkt var byen hjemsted for omkring 10.000 gondoler, men i dag er dette tal tættere på 400. Alle gondoler er sorte. De kan dog have forskellige polstringer, besætninger og detaljer for at gøre dem mere unikke.

4. Murano-glas
Siden det 8. århundrede har Venedig været et knudepunkt for glasfremstilling. Venetiansk glas er genkendeligt på sine lyse farver og dristige, udførlige designs. Det meste af venetiansk glasfremstilling foregår på Murano Island, som ligger i den venetianske lagune. For at holde denne glaspustertradition i live, videregives hemmelige glasopskriftsbøger fra generation til generation.

5. Karneval
En af de ting, Venedig er berømt for, er dets karnevalsfejringer, som finder sted omkring tre uger før askeonsdag og fastelavn. Masker er et emblem på det venetianske karneval. Dengang beskyttede masker din identitet og sociale status, hvilket betyder, at folk fra forskellige sociale positioner kunne socialisere med hinanden uden at blive dømt. Der er omkring 10 forskellige typer venetianske masker, men de mest almindelige er arlechino, bauta, colombina, gnaga og pantalone.

6. Markuspladsen
Piazza San Marco er den vigtigste offentlige plads i Venedig. Den østlige ende af piazzaen er domineret af Markusbasilikaen, den mest berømte af byens kirker. Ved siden af basilikaen ligger Dogepaladset (Palazzo Ducale), engang sæde for den venetianske regering. Markuspladsen er et centrum for aktivitet, og du vil ofte se koncerter, der finder sted, og også gadeoptrædener. Den bedste måde at nyde dette storslåede rum på er at bestille en kop kaffe, snuppe et udendørs bord og nyde atmosfæren.

7. Smalle gader
Venedig er kendt for sin labyrint af smalle gader, gader og stræder. At fare vild i byens labyrintlignende gader er en overgangsritual for besøgende. Hvis du ikke er klaustrofobisk, så tag til Calle Varisco i Cannaregio-distriktet. Med kun 53 cm bred er dette den smalleste gade i Venedig. Faktisk er det en af de smalleste gader i Europa.

E-mail: hi@familyfully.com