E-mail: hi@familyfully.com

Om Prag

Byernes Dronning, De Hundrede Spires By, Juvelen i Europas Hjerte, Moder til alle Byer. På trods af at Prag ligger i centrum af det moderne Europa, formåede Prag på en eller anden måde at beholde alle sine middelalderlige og romantiske charme, hemmeligheder og navne. Hvis maksimen er at se Rom og dø, for Prag, er det det stik modsatte: Når du har set det, vil du gerne flytte ind.

Ikke at tage fejl af en masse af dets navnebrødre i USA, Prag eller Praha er så meget mere end et velbevaret monument fra tidligere tider. Fra synagogerne i den jødiske by til Prags borgs oplyste mure er hvert hjørne af byen meget levende, ånder og pulserer med ny energi. Og den har mange overraskelser gemt i ærmerne.

Lille, grøn, prisbillig
Selvom Prag er hovedstaden i Den Tjekkiske Republik sammenlignet med sine søskende i hele Europa, den forbliver relativt lille. Det har mindre end en ottendedel af Londons befolkning, halvdelen af Roms og cirka en tredjedel af Berlins. Dette giver byen mulighed for at bevare sin meget specifikke karakter uden at være for stor til at kunne forstås ordentligt. Det er en af de grønneste og mest kompakte hovedstæder, du nogensinde vil se og en meget mere overkommelig variant end resten af dem.

Det kulturelle centrum i Europas centrum
Ligesom San Francisco er en by med fri kultur og kunstnere, følger Prag i den samme åbne ånd, delvist på grund af dens store befolkning af studerende og expats. Koncentrationen af teatre, biografer, musiksale og klubber (inklusive den ikoniske Reduta Jazz Club, hvor selv Bill Clinton gav en af sine berømte saxofoniske optrædener), udstillingshaller og festivaler med ethvert tænkeligt tema er bare overvældende. Der er stort set ikke en dag i ugen, hvor du ikke kan finde en kulturel begivenhed, der finder sted et sted. Hvis du nogensinde føler, at du ikke ved, hvad du skal gøre, så tjek lige her.

Galileos hjem
Udover kultur er Prag også en videnskabs- og by. forskning. Som sæde for konger og kejsere har Prag altid været et plejehjem for alkymi, astrologi, magi og andre ret obskure emner såvel som de formelle videnskabelige discipliner. I dag er det stolt vært for 39 ud af 54 institutter i Det Tjekkiske Videnskabsakademi, syv af de største og førsteklasses universiteter i landet, samt administrationen af det europæiske navigationssystem, Galileo. Og det var i Prag, hvor Den Internationale Astronomiske Union besluttede at fratage Pluto sin planetstatus.

Prag er ikke kun et sted at besøge. Det er et sted at omfavne, opleve og blive forelsket i. Kom og se selv.

E-mail: hi@familyfully.com