E-mail: hi@familyfully.com

Hvorfor besøge Lissabon? 11 grunde til at blive forelsket i Lissabon, Portugal

 • Der er to slags mennesker i denne verden – dem, der aldrig har været i Lissabon, og dem, der er forelskede i Lissabon. Jeg tilhører den sidstnævnte gruppe.
 • Min kærlighedsaffære med Lissabon startede i august 2016, da jeg tilbragte et par dage med at blive fejet af mine fødder i denne charmerende by. Jeg besøgte Portugal igen et par år efter og indså, at jeg stadig er forelsket i det. Jeg er ikke en stor fan af storbyer, men Lissabon vil altid have en særlig plads i mit hjerte, og det er derfor, jeg besluttede at dele mine yndlingsting om byen.

Hurtig introduktion om Lissabon – Portugals hovedstad

 • Hvis du har boet i en hule og ikke kender til Lissabon, så lad mig introducere dette sted for dig, så du ved hvad er Lissabon ligesom. Lissabon er hovedstaden og den største by i Portugal.
 • Hvis du ser kortet over Europa, vil du bemærke, at Lissabon faktisk ligger ret tæt på det afrikanske kontinent. Det er også en af de vestligste byer i Europa. (Det faktiske vestligste punkt i Europa er Cabo da Roca i Portugal)
 • De lokale kalder Lissabon, Lissabon by er bygget på syv bakker, så forvent mange fantastiske udsigtspunkter her. Der er hvide bygninger, der er indviklet dekoreret med fliser og charmerende smalle gyder. Som om ovenstående ikke var alt, er der mere – denne fantastiske by vender ud mod Atlanterhavet, så hvis du besøger, så sørg for at nyde Lissabons strande også!
 • Lissabon er ulig alle andre europæiske byer i så mange forskellige måder og endnu mere med hensyn til vejret. Lissabon er varmt og behageligt, livligt og farverigt, sjovt og glad. Det er en by, hvor jeg også kan se mig selv bo.
 • Hvis du er på denne webside, så overvejer du højst sandsynligt at rejse til Lissabon og spekulerer på, om Portugal er et besøg værd? Jeg vil sige helvede ja – faktisk hvorfor bare besøge Lissabon, hvis du er der, så tag lidt tid til at rejse videre og udforske Portugals gamle byer og kystområder (som Algarve).
 • Der er så mange flere interessante ting om Lissabon, som du bør vide. Ifølge Condé Nast Traveler er Lissabon den mest undervurderede by i Europa, fordi den ikke får den opmærksomhed, den fortjener. I hvert fald, her er grunden til, at jeg blev forelsket i Lissabon, og det vil du også:

Her er grunden til, at du bør besøge Lissabon, Portugal

1) Alt er Smukt i Lissabon, selv skraldespandene

 • Tro det eller ej, ethvert sted i Lissabon er et billede værd. Fra metrostationer til brostensbelagte gader er alt en fryd for øjet. Du finder udsigtspunkter efter udsigtspunkter og historiske vartegn. Byen har en masse historie, hvilket er tydeligt i stort set alle hjørner her.
 • De fleste af bygningerne ser meget gamle, velholdte og elskede ud. Ikke bare vægge, men også lofter er prydet med mønstre af smukt malede keramiske fliser kaldet azulejos. Forresten er azulejos en af de mange ting, som Portugal er berømt for. Byen har selvfølgelig mange museer, men efter min mening er hele Lissabon som ét stort museum i sig selv.

Tjek denne guide til at tilbringe en dag i Lissabon.

p>

2) Lissabons vejr er solrigt og varmt

 • Uanset hvor smukt et sted er, men et besøg, når vejret er dårligt, kan begrænse dine muligheder . Jeg har rejst mange steder i Europa, og der har været dage, hvor jeg ikke kunne udforske så meget, som jeg ville, på grund af for meget regn.
 • Lissabon er en af de meget få destinationer i Europa og verden hvor vejret er behageligt året rundt. Faktisk introducerer Visit Lisboa denne by som “hvor solen skinner 290 dage om året”, hvilket var en vigtig faktor for, at jeg kunne nyde dens skønhed.
 • Ja, Lissabon er solskinshovedstaden i Europa. Efter at have rejst rundt i et par måneder i Europa, fik jeg endelig en chance for komfortabelt at bære klipklapper og shorts uden bekymringer i Lissabons varme vejr. Sørg i øvrigt for at tjekke disse fantastiske steder at besøge i nærheden af Lissabon, hvor du kan tage på en dagstur og nyde Portugals solrige vejr.

3) Lissabon har en glad stemning

 • Der er mange grunde til, at jeg elsker Lissabon, men en af de første, der ramte mig, var, hvor glade alle omkring mig var.
 • Det startede kl. Aeroporto da Portela (det er navnet på Lissabons lufthavn), hvor jeg mødte verdens mest muntre immigrationsofficer, som fik os til at smile. Så snart vi kom ud, hjalp en smilende lokal os med Metropolitano de Lisboa, den interne jernbane.
 • Måske var det det varme vejr, men Lissabon er der, hvor jeg mødte de lykkeligste mennesker i Europa, hvis ikke verden ! Deres smil smittede, og jeg følte mig gladere, end jeg havde følt mig i de sidste par måneders rejse, mens jeg var her. Så hvis du plejer et knust hjerte, eller generelt er trist, vil et besøg i Lissabon helt sikkert løfte dit humør.
 • Hvis du rejser til denne dejlige by for en kort tid, så sørg for at tjekke ud af denne fantastiske guide, der fortæller dig, hvordan du tilbringer 72 timer i Lissabon. Alternativt kan du også tjekke dette indlæg, som fortæller dig, hvad du skal lave i Lissabon om 3 dage.

4) Offentlig transport er yndig, især sporvogn 28

 • Det er meget nemt at komme rundt i Lissabon på grund af dets netværk af metrotog og sporvogne. Ja, disse metrotog og sporvogne er smukke, men er også meget praktiske! Min favorit er den ikoniske lyse gule sporvogn 28, som kører gennem Lissabons gamle byer Alfama, Graça og Baixa.
 • Du kan bruge sporvogn 28 som et billigt hop på, hop af alternativ, fordi den kører gennem byens berømte og interessante steder. Selvom denne sporvogn normalt er meget overfyldt med turister, er en tur med den det værd.
 • Sandsynligvis får du ikke plads på sporvogn 28 i løbet af de høje feriemåneder, men bare rolig, når du rejser i Lissabon er super enkelt med metro eller busser. Brug Google Maps og vælg den offentlige transportmulighed. Lej en cykel eller gå rundt, eller tag endda en færge. Tjek forresten dette indlæg for måder at udforske Lissabon gratis.

5) Lissabons smukke gader + Street Art

 • Selvfølgelig har jeg nævnt, hvor smukt Lissabon er i det første punkt, men jeg føler, at gaderne fortjener en ekstra omtale. Selvom du ikke tager til de berømte vartegn i Lissabon, vil det helt sikkert vinde dit hjerte at gå ned ad de smukke gader.
 • For mig var den mest fornøjelige del af at være i Lissabon at udforske disse gader, der var beklædt med smukke bygninger og vejcaféer med stole på fortovene.
 • Mange gader i Lissabon er bakkede, og derfor kan du se udsigten over mange andre gader, der er længere fremme. Også Lissabons gader har et brostensbelagt gulv, hvilket giver byen et meget forvitret og gammelt udseende. Hvis tingene ikke kunne blive bedre, er der street art overalt! Nogle af kunstværkerne og vægmalerierne var så store, at de strakte sig til hele længden af bygninger.

6) Old Town Alfama is Seriously Stunning

 • Hvis du undrer dig over, hvad Lissabon er kendt for, så er dette punkt svaret. Der er mange ting at lave i Lissabon, men ingen rejseartikler om denne by er komplet uden at nævne Lissabons ældste distrikt, Alfama. Med Tejo-floden på den ene side og São Jorge-slottet på den anden, er Alfama prikken over i’et af Lissabons skønhed. Du behøver ikke rigtig en byguide til Lissabon eller research om, hvor du skal tage hen, bare besøg Alfama.
 • Her vil du finde nogle af Lissabons smukkeste gader, museer og katedraler. I tidligere tider boede her mest fiskerne og Lissabons fattigste familier, hvilket er tydeligt i de små huse her. Åh og også, Lissabon-katedralen, som er byens ældste kirke, ligger i Alfama.

7) Lissabon har mange spektakulære udsigtspunkter

 • Kan du huske, at jeg nævnte, at Lissabon er bygget på syv bakker? Det faktum, at Lissabon er en kuperet by, tilføjer endnu en dimension til byens skønhed og charme, fordi disse bakker giver ekstraordinære udsigtspunkter. Disse udsigtspunkter og atmosfæren gør virkelig Lissabon til en af de bedste byer at besøge i Portugal.
 • Jeg fandt mange udsigtspunkter her, men min favorit var på toppen af Cristo Rei, som har udsigt over Lissabons huse med røde tag, havet , og den berømte Vasco de Gama-bro. Et andet interessant udsigtspunkt var fra slottet São Jorge, som har udsigt over den gamle bydel i Alfama.
 • Jeg nævner et par andre udsigtspunkter i mit rejseplan til Lissabon sammen med kortkoordinater.

8) Lissabon er fuld af farver

 • Jeg vil være ærlig; Lissabon så ud til at være for det meste rød og hvid ved første øjekast på grund af husene. Men da jeg udforskede byen yderligere, viste det sig at være en af de mest livlige europæiske byer på grund af de farvestrålende fliser, street art og sporvogne. Mange huse og bygninger er malet i pastelfarver af gul eller blå og nogle få af dem i pink. Disse pasteltoner er beroligende for øjet i Lissabons varme vejr og fremhæver den glade stemning i denne by.

9) Lissabons æggetærter (Pastel de nata) er legendariske (YUM)

 • Hvad er Lissabon kendt for? Helt klart denne lækre snack.
 • Så snart vi annoncerede vores Lissabon-rejse på sociale medier, foreslog ikke én, men mindst 10 forskellige mennesker, at vi skulle prøve de berømte æggetærter her. Jeg er glad for, at de gjorde det, for disse små mildt søde kager er himmelske! At spise disse vanillecreme- og æggetærter var en af mine yndlingsting at lave i Lissabon.
 • Disse vanillecreme-tærter sælges bogstaveligt talt overalt for normalt €1 eller €2 og er perfekte til en let morgenmad med kaffe.
 • Lille vidste jeg, at disse æggetærter, der lokalt kaldes Pastel de nata, har en lille historie for sig! Katolske munke skabte dem før det 18. århundrede ved at bruge de resterende æggeblommer. Mens en masse klostre lukkede ned efter den liberale revolution i 1820, solgte munkene for en lille indtægt disse. Et par år senere blev den hemmelige opskrift solgt til et sukkerraffinaderi, som igen åbnede den berømte Fábrica de Pastéis de Belém, som stadig eksisterer i Lissabon i dag.

10) Lissabon har et fantastisk natteliv

 • Hvis tingene ikke kunne blive bedre, har Lissabon et fantastisk natteliv. Under mit besøg her besøgte jeg Bairro Alto-distriktet, hvor der var en natklub efter hvert par skridt.
 • Det er fantastisk at møde lokale såvel som andre rejsende i disse klubber, hvor der er fest hver dag. Jeg har måske ikke et billede af dette, men det var nok til at få mig til at forelske mig endnu mere i Lissabon.

11) Lissabon er overraskende billigt

 • Det er dyrt at rejse i Europa, men Lissabon er en undtagelse. Efter min erfaring var boligen overkommelig sammenlignet med andre byer i Europa. Dette er en stor sag, fordi indkvarteringsomkostningerne er en stor del af rejseomkostningerne. Vi fandt et par bagerier og caféer, hvor snacks var så lave som 1 eller 2 euro.
 • Denne lille burger-stilede kyllingekebabsandwich var for 1,5 euro. Desuden fandt vi ofte butikker, der var ejet af indiske, nepalesiske og kinesiske familier, som solgte hverdagsting for så billigt som 1 Euro. Jeg købte et par flip-flops, forlygte og håndventilator i en af disse one Euro-butikker.
 • Historie, kultur, mad, kunst, strande og natteliv – Lissabon har det hele. Byen har så meget skønhed, kærlighed og lykke, at jeg bare ikke havde lyst til at forlade. Jeg ville elske at vende tilbage, især disse topbilleder i Lissabon.

Vil du vide mere?

 • Jeg vil også dele en guide med ting at gøre i Lissabon, hvilket vil være nyttigt, hvis du snart skal besøge min foretrukne europæiske destination.

Så, er du klar til at blive forelsket i Lissabon?

E-mail: hi@familyfully.com