E-mail: hi@familyfully.com

OM KØBENHAVN

København er en af de mest fantastiske skandinaviske byer og centrum for den mest dynamiske region i Europa, Øresundsregionen. Byen er en af Europas ældste hovedstæder med et eksklusivt kongeligt præg – monarkiet i Danmark er det ældste i verden. På grund af den fascinerende arkitektur, mange parker, gourmetrestauranter og andre attraktioner er København et meget populært sted at være. København er blevet kåret som den bedste by af flere organisationer for levedygtighed, bæredygtighed og andre faktorer. I København finder du en bred vifte af underholdning, kultur og shopping. Du kan nyde en kontinental atmosfære og besøge de klassiske destinationer som Tivoli og Zoologisk Have i København. Byen er historisk og samtidig meget ungdommelig og innovativ. Mange besøgende kommer her for at nyde den gode mad. Der er masser af kendte gourmetrestauranter, mange nattelivssteder med ølhaver og de traditionelle danske smørrebrød.

ATTRAKTIONER OG SIGTIGHEDER
København, også kendt som Kongens landsby, har smukke havnekanter at vandre langs og den berømte gågade Strøget, der strækker sig fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Der er masser af butikker, store indkøbscentre, restauranter og caféer. Blandt mylderet af mennesker kan du endda finde en god teater- eller gademusiker af og til.
Mange rejser til København for at besøge den berømte forlystelsespark Tivoli eller Københavns Zoo (Zoologisk definatley). Ved Øresund, ved siden af Øresundsbroen, finder du Den Blå Planet (Danmarks Nationale Akvarium), som er Nordeuropas største akvarium. Den populære forlystelsespark “Bakken” eller Dyrehavsbakken ligger nord for byen. Denne park blev åbnet tilbage i 1583 og anses for at være verdens ældste forlystelsespark.

TRANSPORT
De fleste mennesker ankommer til København med tog eller fly. Kastrup internationale lufthavn ligger 7 km syd for byen, på øen Amager. Du kan nemt nå byens centrum med lokaltog eller metro. Rejser du med København med tog (DSB Intercity eller ICE) skal du gå i stedet for på Hovedbanegården, der ligger i byens centrum.
Der er rigtig gode offentlige transportmuligheder i byen. Byen og de nyere dele af Amager kører regionaltog i tunnelen. Der er også S-toget (S-tog), som er en blanding mellem lokaltog og metro. For at supplere den klassiske metro (metro) og lokaltog, der kører til udkanten af byen. Desuden er der buslinjer og bushavn, som zigzagger mellem stationerne.
Københavns centrum er kompakt, og mange danskere foretrækker bæredygtige måder at komme rundt på, såsom at gå eller cykle, for at komme hurtigt rundt i byen. Mange hoteller har cykler til leje. At komme rundt i bil kan være svært for turister at finde parkering er ikke altid let – derudover er det ofte dyrt. Fra havnen kan du rejse med færge til Swinucije, Oslo og øen Bornholm. Herfra afgår også krydstogt til de norske fjorde og Østersøen.
Der er flere taxaselskaber i København, der er normalt masser af taxaer. Hvis skiltet på taget og forruden lyser, er bilen klar til at hagle, men du kan ringe og bestille rejser. Debetkort accepteres, men du skal informere chaufføren, før du starter rejsen, at det er meningen, at der skal betales med kort. Som rejsende bør du altid få en kvittering efter afslutning af processen.

POPULÆRE NABOER
INDRE BY
Indre landsby eller city ligger i hjertet af København og omfatter byens ældste bydel med små, smalle gader og maleriske huse. Her midt i bymidten finder du Strøget, Nyhavns havnekvarter, Tivoli og Hovedbanegården. Strøget siges at være værtens længste gågade, men egentlig er den sammensat af flere kortere gader, der hænger sammen. Blandt de middelalderlige snoede gader og uregelmæssige pladser er også Kongens Nytorv og Rådhuspladsen.

ØSTERBRO
Et kvarter, der i de senere år er blevet et af byens mest attraktive kvarterer. Langs det hyggelige handelskvarter Østerbrogade finder du med blandede delikatesser, butikker til indretning, design og vintageartikler. Her finder du også nogle af Københavns bedste restauranter og den berømte Fælledparken, som er Danmarks største offentlige park. Österbro ligger tæt på havet med den nye strandpark Svanemøllen og Den Lille Havfrue vartegn.

NØRREBRO
Det gamle arbejderområde på Nørrebro er i de senere år blevet til et af Københavns hotteste kvarterer. På Elmegade og Jægersborggade er der mange designerbutikker og Ravnsborggade byder på fine antikvitetsbutikker. Der er også trendy barer og modebutikker i området. Det multikulturelle kvarter byder på et livligt gadeliv og fantastisk streetfood fra hele verden.

VESTERBRO
Vesterbro-området ligger lige bag hovedbanegården og strækker sig langs med Vesterbro Gate og Istedgade. Dette var tidligere byens red light district, men i de senere år er området blevet væsentligt forbedret. Der er mange hoteller og restauranter og lidt længere væk ligger den populære Istedgade. I området finder du også Sønder Boulevard og Köttbyn (Kødbyen), med byens mest populære restauranter og nattesteder. Det gamle boligmarked Øksnehallen er omdannet til en lys, moderne udstillingshal.

FREDRIKSBERG
Frederiksberg er en af de finere bydele i København med Frederiksberg Slot og det smukke slotshaver Frederiksberg Have og Søndermarken. Ved Gammel Kongevej er der masser af eksklusive butikker, cafeer og restauranter.

CHRISTIANSHAVN
Denne havn ligger i Indre landsbyen og er berømt for sine vel- fredede huse i gammel hollandsk stil, som har ligget her siden havnens grundlæggelse i 1600-tallet. Forbilledet var hollandske kanalbyer og derfor også kaldt Christianshavn “Lille Amsterdam”. Dette kvarter er også hjemsted for Vor Frelsers gamle kirke.

CHRISTIANIA
På øen Amager ligger det berømte kvarter Christiania, som er et paradis for hippier, dissidenter og andre originale mennesker, der søger en alternativ livsstil. I området lå tidligere en militærkaserne og de gamle bygninger er omdannet til boliger. Den indeholder også små huse, campingvogne og andet kreativt boligbyggeri. Mange turister besøger distriktet for at nyde den kreative atmosfære og opleve den interessante kunst og kultur. Der er noget stofbrug, og man bør ikke besøge kvarteret om aftenen, hvis man ikke ønsker at blive afsløret.

NYHAVN
Nyhavn er et hyggeligt havnekvarter, som bugner af folk, der gerne vil nyde en kold øl og mærke de salte vinde. Der er talrige taverner og restauranter at nyde. Nyhavn ligger ud til Kongens Nytorv i det centrale København, og der er masser af charmerende gamle huse. Kanalen blev gravet af svenske krigsfanger 1671-1673, som et alternativ til den tidligere havn.

UNDERHOLDNING OG NATTELIV
København er en pulserende by, der har en fantastisk kulturscene. Her kan du nyde teater, musik og forskellige forestillinger samt de klassiske udendørsaktiviteter og sportsbarer. På Kongens Nytorv ligger Det Kongelige Teater og Operaen i København. Af andre teatre i byen kan nævnes Østre Gasværk Teater, Nørrebro Teater og Folketeatret.
I weekenden syder den indre by af liv langt ud på de små morgentimer. Ved Strøget og Nyhavn ligger en række traditionelle danske barer eller værtshuse, ofte med store udendørs terrasser. Disse har som regel en hyggelig atmosfære og serverer kolde øl eller pilsner. I København er der masser af mikrobryggerier, og nogle af disse har deres egne ølbarer, hvor man kan smage de forskellige ølsorter.
I København kan du også finde mange moderne feststeder såsom natklubber, diskoteker og underground. klubber. Nørrebro er et populært område – især området omkring Sankt Hans Torv. Det bedste natteliv siges at findes på Vesterbro, i Kødbyen og på Istedgade. Mange steder i byen kan du også finde mondæne vinhuse og cocktailbarer, hvor byens mere sofistikerede mennesker elsker at nyde et glas.

MAD OG DRIKKE
København er berømt som en gastronomisk by og har flere Michelin-stjerner end nogen anden by i Nordeuropa. Den mest kendte restaurant er Noma, som i årevis er blevet kåret som verdens bedste restaurant på Restaurant Magazines liste. Foruden kendte restauranter med innovative menuer finder du gourmetkvalitet, selv om man spiser wienerbrød med chokolade eller traditionelt smørrebrød (smørrebrød). Royal Smushi Café serverer en moderne variant, der kan sammenlignes med en blanding af smørrebrød og sushi. I byen er der også flere indendørs markeder, der sælger vin, pølse (pølse) og oste – et paradis for gourmeter.

For mere information, besøg følgende hjemmesider:
www.visitcopenhagen.com
www.copenhagen.com

BÆREDYGTIGT KØBENHAVN
EES støtter Wonderful Copenhagens bestræbelser på at forbedre bæredygtigheden i vores tid sammen i København. Læs mere om, hvad du kan gøre for at gøre dit besøg i København mere bæredygtigt ved at besøge denne hjemmeside.

E-mail: hi@familyfully.com