E-mail: hi@familyfully.com

OM DUBAI

Dubai er en destination, der blander moderne kultur med historie, eventyr med shopping og underholdning i verdensklasse. Se et show i Dubai Opera, se centrum fra toppen af Burj Khalifa, og tilbring en eftermiddag langs Dubai Creek med at udforske guld-, tekstil- og krydderimarkedet. Hvis du leder efter spænding, kan du svæve over ørkenens klitter i en luftballon, klatre ombord på en højhastighedstur på IMG Worlds of Adventure eller springe i faldskærm over Palm Jumeirah. Dubai er den mest folkerige by i De Forenede Arabiske Emirater (UAE).

Dubai er opstået som en global by og et forretningscentrum i Mellemøsten. Det er også et vigtigt transportknudepunkt for passagerer og fragt. Emiratets forretningsmodel i vestlig stil driver økonomien med hovedindtægterne fra turisme, luftfart, fast ejendom og finansielle tjenesteydelser. Dubai har for nylig tiltrukket sig verdensopmærksomhed gennem mange innovative store byggeprojekter og sportsbegivenheder. Byen er blevet ikonisk for sine skyskrabere og højhuse, især verdens højeste bygning, Burj Khalifa.

Hvorfor jeg elsker Dubai
“Siden den første Da jeg satte foden i dette lille kraftcenter-emirat tilbage i 2007, har Dubai fascineret mig med sin energi, optimisme og åbenhed over for mennesker fra hele verden. Jeg er en die-hard foodie, så det svimlende udvalg af autentiske globale retter er spændende, og selv shopping her – som jeg normalt betragter som en opgave – er faktisk en fornøjelse. Dubai er et sted, der konstant er i forandring, og det har været spændende…” Andrea Schulte-Peevers (Forfatter)

Seværdigheder
Selvom Dubai ses som en relativt ung destination, er det har en fascinerende historie og en levende arv, der giver besøgende et spændende indblik i arabisk kultur. Et godt sted at begynde at udforske Dubais historie og arv er Dubai Museum: det er placeret inde i Al Fahidi Fort, en af Dubais ældste bygninger, der går tilbage til 1787. Der er andre museer i Dubai og i de omkringliggende emirater, der også tilbyder vigtig indsigt ind i byens og De Forenede Arabiske Emiraters historie og vækst.

Alt ved Dubai er superlativt

  • Ordene ‘først, højeste, dybeste, dyreste, overdådige , outlandish’ kunne have været skabt til denne by. Hvor ville du ellers finde et syvstjernet hotel, besøge en række af 200 menneskeskabte øer i form af verdens lande, eller bestige verdens højeste bygning?
  • Midt i al denne modernitet, som du går fra en svømmetur i havet eller et forretningsmøde til designerbutikker, en runde golf eller en top teppanyaki-restaurant, tiltrækker de ældgamle souks stadig dem, der kan lide at prutte. Og alligevel kun et par kilometer inde i den storslåede ørken er der stadig kameler, der strejfer frit rundt.
  • Der er en levende og kosmopolitisk luft omkring Dubai, for eksempel den måde, de traditionelle abra-både transporterer et kalejdoskop af turister side om side på med sari-indpakkede indianere og lokale, der sporter pletfri dishdashas.
  • Udenfor Dubai er livet mere traditionelt og bevæger sig i et lidt langsommere tempo. Når du udforsker bjergenes golde skønhed eller tager rundt på UAE’s østkyststrande, vil du finde folk, der er venlige og villige til at chatte, selv når de mangler et fælles sprog.

Dubai sightseeingområder:

The Creek: dens farvande gennemskærer byen – det er det ideelle sted at starte sightseeing i Dubai.

Deira: Dette område er en konstant aktivitet, og dette område afspejler virkelig, hvordan det gamle møder det nye.

Bur Dubai: Sightseeing er et must her, takket være overfloden af historiske bygninger. p>

Oud Metha: overvejende boliger, men med mange rekreative, detail- og uddannelsesfaciliteter.

Sheikh Zayed Road: bygningerne står som skønhedsdronninger, der konkurrerer om at være den højeste, mest betagende og yndefulde.

Jumeira og Satwa: Dette område øger indsatsen i glamour og er alt sammen forkælelseslokaler, cafékultur, indkøbscentre og strand liv.

Sydvesten: Dubais nye ansigt, som omfatter Dubai Marina og mange andre udviklinger.

Kultur og arv: Høflighed og gæstfrihed er blandt de mest værdsatte dyder i den arabiske verden , og besøgende vil blive charmeret af folkets varme og venlighed. Dubais kultur er forankret i islam, hvilket giver en styrke og inspiration, der berører alle aspekter af hverdagen. Stort set alle kvarterer har sin egen moske, hvor de troende samles til bøn fem gange hver dag. En af de største og smukkeste moskeer er Jumeirah-moskeen – et spektakulært eksempel på moderne islamisk arkitektur.

Dubai Nature: Dubai, med et areal på 3.885 kvadratkilometer, er den anden største emirat i UAE. Beliggende på bredden af Dubai Creek, et naturligt indløb fra Golfen, som deler byen i Deira-distriktet mod nord og Bur Dubai mod dets syd.

DUBAI FAKTA

Her er nogle nyttige Dubai fakta og tal plus grundlæggende oplysninger til rejsende.

Valuta: UAE dirham. 1 USD = AED 3,67.

Tid: GMT + 4.

Elektricitet: 220/240 v; fatninger er trebenet.

Vejret: Temperaturerne spænder fra et natligt lavpunkt på omkring 10°C om vinteren (dec-marts) til en dagtid på 49°C ved højden af sommeren (juni-aug). Det bedste tidspunkt at besøge er fra oktober til april, med perfekte temperaturer til lange, behagelige dage på stranden og lune aftener udenfor.

Vaccinationer: Ingen specielle injektioner er nødvendige.

Visum: Borgere fra Storbritannien, USA, Australien, New Zealand og de fleste vesteuropæiske og fjernøstlige lande har ret til et gratis 30-dages besøgsvisum ved ankomsten. Andre skal få et visum gennem en lokal sponsor eller et hotel.

Toldfri: Der er en nyttig toldfri butik ved baggagenindvindingsbælterne i lufthavnen. Den indgående godtgørelse er 400 cigaretter eller 250 gram cigarer, 200 ml parfume og fire liter vin eller spiritus.

Tøj: Løstsiddende bomuld passer bedst til det solrige klima året rundt, med hatte til dagens varme. Vinteraftener kan være overraskende kølige, og det er bedst at komme udstyret til voldsom aircondition. Selvom Dubai generelt er eftergivende, bør du klæde dig beskedent, når du er i byen, og lange nederdele eller bukser og korte ærmer er et must, når du begiver dig længere væk, især under ramadanen.

Sikkerhed: Faktum er, at Dubai er en af de sikreste byer i verden, med meget lave kriminalitetsrater, hvilket betyder, at det er meget sikkert at rejse rundt i byen. Når det er sagt, så er Dubai en storby i verden, og man bør overholde sunde fornuftsforanstaltninger. Kvinder burde have lidt problemer med at udforske byen alene. En beskeden sans for påklædning vil dog sikre mindre uønsket opmærksomhed i de mere traditionelle dele af byen.

E-mail: hi@familyfully.com