E-mail: hi@familyfully.com

Sjove fakta Berlin

10 interessante sjove fakta om Berlin
Berlin, mangfoldighedens og frihedens hovedstad. Det er en by, der sætter trends, der er altid noget nyt at opdage der, grunden til, at folk bliver ved med at vende tilbage til Berlin, du kan bare ikke kede dig her. Vi bringer dig uden videre de ti mest interessante fakta om Berlin, god læsning!

Sjove fakta Berlin
#1 Berlin er ni gange større end Paris
Men Berlin er ikke så overfyldt som Paris. Mens Berlin har 4k indbyggere per kvadratkilometer, har Paris 21K indbyggere per kvadratkilometer. Derfor føles Berlin endnu mere rummelig!

#2 Det længste friluftsgalleri i verden
East Side Gallery er 1.316 meter langt og fremviser over 100 vægmalerier fra kunstnere over hele verden. Det mest fotograferede vægmaleri er ‘broderkysset’, som viser den tidligere sovjetiske leder Leonid Brezhnev og den tidligere leder af DDR Erich Honecker. Galleriet er placeret på bredden af Spree i Friedrichshain, hvor rester af Berlinmuren kan findes, lige over for et af vores hoteller i Berlin.

#3 Flere museer end regnfulde dage

strong>
Der er 180 museer i Berlin og i gennemsnit 106 regnfulde dage. De mest spændende museer på listen at besøge er: Hamburger Bahnhof, Sammlung Boros, Gropius-Bau, König Galerie og Berlinische Galerie.

#4.473 km – længden af Berlins offentlige transportsystem
Berlins transportsystem er så langt, at det faktisk rejser 8,7 gange rundt om planeten Jorden hver dag. Tilføj yderligere 120 km sporvognslinjer, og du har et af de mest imponerende offentlige transportsystemer i verden! Bare til sammenligning har Paris 214 km offentlig transport og London 400 km.

#5 Den mest besøgte zoologiske have i Europa
Berlin Zoo huser over 20.000 dyr og 1.300 forskellige arter på et areal på 82 hektar. Det tilbyder sjove aktiviteter for både unge og ældre besøgende og tillader nogle interaktioner med dyr. Vores hotel i Berlin Tiergarten er meget tæt på Berlins zoologiske have, det vil tage dig kun 10 minutter at nå det med metro.

#6 Der spises ca. 950 Döner-spyd hver dag I gennemsnit har hvert Döner-spyd omkring 63 kg kød, hvilket betyder, at der spises 60 tons kød på en enkelt dag. Berlin Döner blev tilpasset fra tyrkisk stil kebab, forskelle i brugen af pitabrød, krydret kød og saucer.

#7 Berlin har flere broer end Venedig
Der er omkring 1.700 broer i Berlin. Den mest berømte og de smukkeste er Oberbaumbrücke mellem Kreuzberg og Friedrichshain, ikke så langt væk fra vores hotel på East Side Gallery. Det er også kendt, at Berlin har flere vandveje end Amsterdam, Stockholm og Venedig tilsammen. Så hop på en båd og udforsk Berlin fra et andet perspektiv!

#8 1.000 Spätis (butikker til sent på aftenen) rundt omkring i Berlin
Der er en Späti i næsten alle hjørnet af Berlin. Konceptet Späti startede i Østtyskland, hvor det blev designet til at imødekomme behovene hos arbejdere, der sent om natten, som ikke var i stand til at købe det nødvendige i løbet af dagen. I dag kan berlinerne ikke forestille sig livet uden en Späti, hvor du kan købe drinks eller hvad du har brug for når som helst på dagen eller natten lige rundt om hjørnet!

#9 Hundens hovedstad elskere
I 2011 blev Berlin kåret som Tysklands mest hundevenlige by, du kan tage din pelsede ven med næsten overalt! Der er mere end 200.000 hunde i Berlin. Der er 114.968 registrerede hunde (ja, du skal registrere din hund i Tyskland og betale skat) og tæller også de uregistrerede hunde med, ville estimaterne gå over 200.000 hunde. Vi hos MEININGER Hotels elsker dine 4-benede venner, tag dem gerne med dig, når du bor hos os!

#10 Berliner forholdsstatus: Single
Studie fra 2015 viste, at hver anden berliner er single eller i hvert fald ikke gift. Det er velkendt, at berlinerne hader Spiessigkeit (firkantethed), ønsker at være fri og er åbne over for alt. Især yngre generationer, som mener, at ægteskab ikke er nødvendigt for et lykkeligt liv.

E-mail: hi@familyfully.com