E-mail: hi@familyfully.com

Om Antalya – Kort info + Lær Antalya at kende

Antalya, kendt som Middelhavets Perle og den tyrkiske riviera, er et af de mest populære turistmål i både Tyrkiet og Europa. Beliggende på middelhavskysten i det sydlige Tyrkiet, er Antalya-regionen hjemsted for fantastiske feriesteder og byer, der alle tilbyder en kombination af hav, sol, strande, afslapning, historie, kultur og natteliv. Regionen er meget ideel til familie- eller strandferier, da den har solskin året rundt.

Velkommen til Antalya – den antikke megaby!
Hvis der er et fascinerende sted på Jorden, hvor oldtiden og moderne tid smukt smeltede sammen langs dens 440 kilometer lange kystlinje af det fascinerende Middelhav, alias Akdeniz, som husede utallige civilisationer, der engang var dukket op på scenen i århundreder – det er byen Antalya – la Perle du Turkey!

Omgivet af enorme bjerge, som er smukt forenet med strande med blåt flag og det fascinerende Middelhav sammen med dets historiske tekstur og naturlige skønheder, Antalya – det gamle paradis og globale feriested for turisme er et af de must- besøge ædelstene på jorden. Vært for utallige gamle civilisationer, der kontinuerligt var beboet af romere, persere, egyptere, byzantinere, grækere og osmannere i tusinder af år, var det også under Lykien, Lydien, Pamfylien, Pergamon, Seljuk og Republikken Tyrkiet.

Brusen over hele byen er svær at dæmpe, hvor millioner af turister flokkes sammen for at udforske dette imponerende paradis fuld af tilgængelige bugter, kløfter, huler, buffs, idylliske strande, smukke vandfald, fantastiske gamle byer, traditionelle huse med bevarede strukturer spredt rundt i de smalle gader, der fører til havnen med underholdnings- og spisemuligheder og så meget mere.

I dag er der uophørlige grunde til at udforske denne unikke by Antalya, som tiltrækker sig betydelig opmærksomhed med sine hoteller, restauranter, barer, souvenirs, museer, gallerier, snesevis af historiske og underholdningssteder med fascinerende shows hver aften i ugen.

Uanset om du besøger Anta lya om sommeren, vinteren, efteråret eller foråret, sørg for at du får masser afoplevelser og vil ikke gå glip af noget på din værdige tur for at få mest muligt ud af sæsonen i dens dejlige naturlige omgivelser harmoniseret elegant med rigelige historiske steder og monumenter. Spar din tid til at besøge enhver form for underholdning, du måtte ønske; museer i verdensklasse, berømte vartegn, natteliv, og smag det virkelig internationale utal af køkkener!

I Antalya passer alle ind – og det er en livsstil! Der er intet andet sted, der leverer så uforglemmelige familieoplevelser som Antalya! Al den inspiration, familievenlige rejseplaner og praktiske detaljer, du skal bruge for at vælge dit eventyr, venter på, at din virksomhed værdsætter!

Hvad kan du forvente?
Flertal af feriebyerne og byerne i Antalya-regionen, og sammen med Antalya-byen ligger alle langs smukke middelhavskyster med fyrreskovklædte bjerge i kulissen. Regionen byder på en bred vifte af overnatningsmuligheder fra ultra all inclusive og all inclusive hoteller, 5-stjernede, 4-stjernede, 3-stjernede hoteller til boutiquehoteller, lejligheder, ferievillaer og bungalows. Regionen har også en rig romersk historie, som du kan se og udforske på de mange arkæologiske steder og antikke byer spredt gennem både indre og kyster. Hvis du vil gøre noget anderledes under dit hotelophold, kan du blot besøge disse historiske steder, udforske de gamle ruiner, templer, teatre og have en fantastisk dag ude i selskab med den antikke verden.

Antalya Regionens fakta

Her finder du;

 • Et af de bedste feriesteder til at holde en fantastisk familie- eller strandferie som Kemer, Side, Belek, Alanya og Lara strand,
 • Meget imponerende arkæologiske steder og gamle byer at udforske, såsom Perge, Side, Phaselis, Olympos og Demre,
 • Fantastiske kulturelle attraktioner at opleve og nyde, såsom Aspendos Opera og Balletfestival og Golden Orange Film Festival,
 • Naturlige vidundere og charmerende steder at beundre, såsom Tahtali-bjerget, Chimaera, Duden, Manavgat og Kursunlu-vandfaldene, Goynuk- og Koprulu-kløfterne,
 • Række af aktive turismemuligheder såsom trekking, canyoning og skiløb i og omkring Taurus-bjergkæden.

Antalya-regionen
Hele Antalya-regionen er hjemsted for mere end 500 km. af store sandede og stenede kyster, Blå Flag strande med krystalklart vand og fyrreskovklædte bjerge i baggrunden. De livlige badebyer, lystbådehavne, dagattraktioner samt underholdningsaktiviteter efter mørkets frembrud med masser af barer, klubber, restauranter, designerbutikker og butikker gør regionen til et ideelt feriested i både Tyrkiet og Europa. Regionen er også hjemsted for en række antikke byer og arkæologiske steder, der går tilbage fra det 2. århundredes romertid, som helt sikkert vil tiltrække besøgende. Antalya-regionen har også det bedste klima året rundt med mere end 300 solskinsdage, hvilket er meget ideelt til familie- og strandferier.

Topdestinationer og feriesteder

Antalya bymidte
Antalya by er hovedcentret på Tyrkiets middelhavskyst. Da den er en af de mest populære byer og feriesteder på den tyrkiske riviera, kan den prale af et naturskønt gammelt kvarter og en imponerende havn. Kaleici, som betyder indre slot på tyrkisk, er byens smukke gamle bydel. Det er det historiske centrum af byen omgivet af en romersk mur. Et sted der skal ses.

Du kan starte din dag ude i Antalyas centrum med en dejlig gåtur langs den gamle bydel. Her vil du udforske og nyde de smukke smalle gader og de gamle stenhuse. Mange af disse huse er blevet omdannet til boutiquehoteller og trendy butikker. Når du fortsætter med at vandre gennem kysten, kommer du op til en skråning af klipperne og er vidne til den berømte romerske havn. Havnen fungerer nu som marina for lystbåde og daglige udflugtsbåde. Her kan du nyde den fantastiske panoramaudsigt, tage billeder og nyde din drink eller et måltid i en af de omkringliggende tehaver, caféer, barer og restauranter.

Kemer
Kemer kan betragtes som den mest populære feriedestination langs Antalya-regionen. Og vi anbefaler klart Kemer, hvis du leder efter en fantastisk badeferieoplevelse med naturlige vidundere, strande og intenst natteliv. Mens centrum af Kemer er et kæmpe feriested i sig selv, er der også 8 feriesteder spredt langs kysterne.

Disse feriesteder omkring Kemer omfatter;

Beldibi, Goynuk, Kiris, Camyuva og Tekirova, der er foret med en bred vifte af luksushoteller med Beydaglari-bjerge og fyrreskove i baggrunden,
Cirali, Olympos og Adrasan, der er beliggende langs smukke bugter, beskyttede naturparker og med mindre infrastruktur, adskillige boutiquehoteller , bungalows og træhuse. Disse feriesteder er populære meget ideelle destinationer for dem, der leder efter mere afslappende og fredelige ferier.

Side
Side er et berømt feriested i Antalya, berømt for sin fantastiske historiske steder, dens gamle bydel med smukke stenhuse, gamle mure, romersk amfiteater og Apollo & Athenas tempel, dejlige strande, caféer og restauranter. Et fantastisk sted for rejsende på udkig efter strandferie i selskab med historie, kultur og kunst. Den har en meget velbevaret gammel bydel og består af en Agora, et romersk amfiteater, et romersk badehus (der nu fungerer som sidemuseum), et monumentalt springvand og det verdensberømte tempel for Apollo og Athena.

Alanya
Alanya er et fantastisk feriested i Antalya, hvor det også har været et bosætningssted for udlændinge i mange år. For dem, der søger efter en afslappende og rolig ferie med nogle naturskønne udsigter, historiske steder, samt smukke strande, vil Alanya helt sikkert være et godt valg. Resortet er også en kombination af gammelt og nyt med masser af livlige barer, klubber, restauranter og butikker i den nye bydel og et pragtfuldt slot i den gamle bydel.

Lara Beach
Lara Beach er et berømt strandresort beliggende i et smukt miljø med alt inklusive og fantastiske hoteller og med alle de nødvendige turistfaciliteter. Navnet på resortet kommer fra dens smukke gyldne sandstrand. Resortet er også populært for sine smukke strande og verdens største sandslotskonkurrence i sommermånederne.

Belek
Belek er berømt for at være golfparadiset i Antalya-regionen. Resortet har golfbaner og resorts i verdensklasse. Hvis du er golfelsker og leder efter en alternativ golfferie end i Spaniens kyster, så anbefaler vi stærkt at tage til Belek resort. Ud over golfferier har Belek også dejlige strande og livligt centrum med masser af trendy caféer, barer, klubber, restauranter og butikker.

Smukke strande
Antalya-regionen er berømt for sine smukke strande med betagende landskaber og kyster. Det kaldes også som den turkise kyst. Du finder en bred vifte af smukke bugter og bugter med imponerende strande og tilbringer en fantastisk dag ude. Og hvor nogle er småsten, mens andre er gyldne sandede. At besøge disse smukke Antalya-strande burde være den største attraktion på din Antalya-tingliste. Hele Antalya-regionen er hjemsted for mere end 500 km. med store sand- og rullestensstrande, Blå Flag-strande med krystalklart vand og fyrreskovklædte bjerge i baggrunden.

Historiske steder
Hvis du er historie- og kunstelsker, eller ønsker at gøre noget anderledes under dit hotelophold i Antalya, kan du blot besøge de verdensberømte historiske steder i Antalya og udforske de gamle ruiner, templer, teatre og opleve den traditionelle side af Tyrkiet. Antalya-regionen er også hjemsted for mange gamle byer og arkæologiske steder. Nogle af dem går tilbage til romertiden i det 2. århundrede. Hele regionen kan betragtes som et paradis af gamle byer og historiske steder. Fra de gamle byer i de mange feriesteder, antikke byer Aspendos, Perge, Phaselis, Olympos til Apollotemplet i Side, vil du finde masser af imponerende steder at udforske i Antalya-regionen.

Shopping
Shopping i Antalya er bestemt en fantastisk oplevelse for rejsende. Antalya byder på store og fantastiske muligheder og oplevelser for shopaholics. Fra store indkøbscentre, supermarkeder, populære udendørs loppe- og gademarkeder, antikvitets-, souvenir- og kunsthåndværksbutikker til fantastiske butikker, finder du masser af shoppingmuligheder i denne storbyområde, tyrkiske riviera.

Underholdning & Natteliv
Natteliv i Antalya er et af de bedste ved Tyrkiets sydlige kyster. Antalya-regionen har et intenst natteliv, hvor du finder masser af barer og natklubber at nyde og blive underholdt efter mørkets frembrud. Livlige barer, natklubber og restauranter tilbyder alle forskellige nattelivstemaer med levende musik, cocktails og shows. Derudover har de fleste af hotellerne også deres egen natteunderholdning.

Gastronomi og ude at spise
Traditionelt tyrkisk køkken er et must og tilbydes med et udvalg af supper og retter fra friskfanget fisk, kød, grillet kebab, grøntsagsretter, samt friske salater og lækre desserter. Du vil helt sikkert finde og nyde masser af fremragende madoplevelser i hele Antalya og de omkringliggende feriesteder.

Vejr og klima
Vejret i Antalya er et perfekt middelhavsklima. Antalya nyder lange, solrige og varme somre, mens vejret er mildere om vinteren. Du vil finde regn fra november til marts. Januar er den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på omkring 11 °C og juli er den varmeste måned med en gennemsnitstemperatur på 29 °C. Juli og august kan give temperaturer på op til 40°C. Regionen har mere end 300 soldage hvert år, hvilket gør denne tyrkiske riviera til en fantastisk feriedestination og valg for hele året rundt.

Planlæg din tur til Antalya ASAP, hvis …

 • Du oplever et af følgende problemer, kontakt straks dit rejsebureau, book en flyrejse til Antalya, og klargør din bagage ASAP!
 • Du har en bucket list fuld af best-to-do’s i Antalya, og du vil ikke gå glip af noget.
 • Du vil have den fineste middag på den nyeste trendsættende restaurant for at udforske verdens køkkener.
 • Hvis du ønsker at få behandling og samtidig have en uforglemmelig ferie.
 • Hvis dit land er koldt, dystert eller altid regnfuldt, og du vil være et sted, der altid er solrigt med et tempereret klima, og fuld af grønne områder, strande, museer, historie!
 • Hvis du vil opleve andre kulturer, lær mere om deres arv, smag deres lokale fødevarer og drik deres drinks, gå på deres jord, da nce med deres musik, og have det sjovt.
 • Hvis du vil have det bedste sundhedsvæsen, har du dog ikke råd til det i dit hjemland.
 • Hvis du vil have din medicinsk behandling uden at stå i kø i så lang tid og nyd din ferie på samme tid, så ved du godt, hvad du skal gøre – kontakt dit rejsebureau, book en flyrejse til Antalya, og klargør din bagage ASAP!
 • Must-Have-tjekliste, før du går ombord til Antalya
  Du har truffet dit valg om at nyde godt af sundhedsydelser og en ferie, og nu hvor du har besluttet at komme til Antalya, som pr. selvfølgelig, vil imponere dig!… Nu, den næste ting at gøre inden boarding, lad os sørge for, at du har alt ved hånden med denne tjekliste!

  • Husk venligst, at du også har din livslange gave at tilbringe en dejlig ferie i Antalya, mens du modtager din sundhedsbehandling. Gør dit kamera klar til at fange byens mest spektakulære naturlige og historiske attraktioner! Der vil helt sikkert være så mange utrolige øjeblikke, som du ikke vil gå glip af.
  • Tjek vejrudsigten før din afgang for at sikre, at du har passende tøj, selv i de milde vintermåneder, temperaturen holder sig omkring 10 -15 °C.
  • Alle hoteller i Antalya vil give dig den komfort og bekvemmelighed, du leder efter, til en rimelig pris; derfor ingen bekymringer, du vil ikke have nogen problemer med valget af hoteller!
  • Drøft omhyggeligt alle dine detaljer med dit rejsebureau for at se, om alt er i orden.
  • Planlæg i forvejen . Undersøg grundigt, når du vælger dit hospital og din læge. Vurder dine alternativer.
  • Informer din lokale læge om dit kommende besøg. Overvej hans/hendes råd om dit valg af hospitalet og lægen.
  • Hav alle oplysningerne tilgængelige om din sygehistorie. Informer din læge om din sygehistorie, når du ankommer til Antalya.
  • Tjek din bankkonto.
  • Glem ikke, at dit maksimale ophold i Tyrkiet som turist er 3 måneder. Husk denne 3-måneders grænse under din behandling.
E-mail: hi@familyfully.com