E-mail: hi@familyfully.com

17 ting Amsterdam er berømt for

Amsterdam, en by, der blev udviklet fra indvundet jord, er blandt de største byer i Europa. Men bortset fra dens mange smukke landskaber og dybe kultur, hvilke andre ting gør byen så unik? Her er nogle utrolige ting, som Amsterdam er berømt for.

Udover at være hovedstaden i Holland, er Amsterdam berømt for flere aspekter, som er sjældne at finde andre steder i verden.

Amsterdam var oprindeligt kendt som Amstelredamme, et navn, der refererer til en dæmning omkring Amstel-floden. Byens historie er ret lang og begivenhedsrig, og dens oprindelse går tilbage til det 12. århundrede.

Amsterdam er kendt som kanalernes by. Det omtales nogle gange som “Nordens Venedig” på grund af det store antal kanaler. Udover vandgravene, hvor godt kender du til Amsterdam?

Lad os nu se, hvilke ting der er berømte i Amsterdam:

1. Amsterdam Højdepunkter Small-Group Walking Tour Topanbefaling
Tag på en lille gruppe-vandretur i Amsterdam og forundre byens største attraktioner med en insiders udsigt. Med et maksimum på kun 12 personer ledes denne intime tur af en informativ guide, som vil tage dig rundt i det historiske centrum. Lær om byens spændende historie, mens du slentrer forbi Dam-pladsen, kongeslottet, Nieuwmarkt og det berygtede Red Light District. Tag billeder af de UNESCO-listede kanaler og gavlhuse fra det 17. århundrede, mens du nyder denne morgentur gennem en af Europas smukkeste byer.

2. Amsterdam: Guidet cykeltur i det centrale Amsterdam
Fordyb dig i hollandsk kultur, mens du udforsker Amsterdam på cykel på en guidet tur. Dette er den perfekte måde at se alle de bedste seværdigheder i byen, fra de charmerende kanaler til de trendy butikker og historiske museer. Du lærer alt om byens rige historie fra din lokale guide, og du kan være sikker på, at du rejser med en lille gruppe på 15 personer eller mindre. Dette er en fantastisk måde at se Amsterdam i dit eget tempo og lære alt om, hvad der gør denne by så speciel.

3. Amsterdam: Bykanalkrydstogt
Ønsker du at udforske Amsterdam på en unik og atmosfærisk måde? Så led ikke længere end en kanalrundfart! Oplev byens UNESCO verdensarvskanaler, ikoniske broer og huse ved vandet på denne 75-minutters tur. Se seværdighederne i Amsterdam fra dets berømte vandveje og få en ægte fornemmelse af byens historie og kultur. Dette er en fantastisk måde at udforske byen på og vil helt sikkert blive en mindeværdig oplevelse.

Berømte ting i Amsterdam
Her er nogle af de mest kendte ting i Amsterdam.

1. Kanaler
Et af de mest ikoniske vartegn i verden er Amsterdams koncentriske kanalsystem. Disse kanaler tiltrækker millioner af besøgende hvert år og har spillet en afgørende rolle med hensyn til Amsterdams historie.

De vandfyldte kanaler danner et unikt layout for byen, da gaderne følger kanalbæltet, hvilket giver Amsterdam et kunstnerisk design. Der er over 165 kanaler, der krøller op til 100 kilometer inde i byen.

Tilbage i 2010 blev Amsterdams indre kanalringe officielt anerkendt som et UNESCOs verdensarvssted. Ligesom alle andre UNESCOs verdensarvssteder vedligeholdes kanalerne i henhold til internationale love.

Dette hjælper med at bevare deres kulturelle og historiske betydning. Kanalerne er tilfældigvis over 400 år gamle. Deres centralitet og alder har gjort dem til værter af adskillige historiske steder. Og over 1.550 monumenter kan findes inden for deres grænser.

Derudover spiller kanalerne en afgørende rolle i transporten i byen og er vært for flere begivenheder rundt om året.

2. Kanalrundfart
Udover at være en by med kanaler, er Amsterdam også berømt for sine kanalrundfarter. Du kan saligt udforske byen i komforten af en kanalrundfart. Så hvis du planlægger at besøge Amsterdam om lidt, så gør kameraet klar!

Der er forskellige typer krydstogter at vælge imellem, afhængigt af ens budget og smag. Du kan beslutte dig for at hoppe på en simpel båd og hvirvle rundt i byen, nyde brisen eller gå ombord på et en-langt krydstogt.

Du har også en chance for at vælge mellem over 15.000 lystbåde og husbåde indenfor byen. Vil du se, hvordan det er at rejse rundt i Amsterdam på en bådtur? Tag et krydstogt med os fra vores YouTube-kanal.

3. Dyrbar historisk og kulturel reference
Historien siger, at Amsterdam først blev set af to fiskere og senere voksede til at være en livlig havn i Europa. Den rige kulturelle baggrund har fået museer, kunstgallerier og teatre til at trives. Amsterdam er den førende by med de mest omfattende museer pr. indbygger i verden.

Byen har over 51 museer, der giver en pålidelig historisk reference til, hvordan Amsterdam voksede gennem tiderne. Amsterdams ry for kunstgallerier går forud. Det er ikke underligt, at kunstnere, såvel som turister, strømmer til byen. De fleste af disse gallerier afholder kunstnerudstillinger og sælger deres værker i umindelige tider.

Nogle af de store gallerier i Amsterdam omfatter:

 • Galerie De Appel
 • Galerie Delaive
 • Herman Brood Gallery
 • Galerie Paul Andriesse

4. Van Gogh-museet
Van Gogh-museet er uden tvivl det mest besøgte i hele Holland. Det ligger i Amsterdam og tiltrækker i gennemsnit 1,5 millioner besøgende om året. Museet blev bygget og dedikeret til Van Gogh, en fremtrædende maler i det 19. århundrede, og indeholder verdens største samling af hans kunst.

Van Gogh var søn af en pastor, der arbejdede i kunsthandelen. . Han nåede at producere flere kunstværker, 860 malerier og 1200 tegninger, men han nåede kun at sælge et af sine malerier.

Hans berømmelse kom først efter hans død, og museet rummer omkring en fjerdedel af hans malerier. malerier. Van Gogh-museet byder også på en rig samling af fantastiske kunstværker fra andre berømte malere i det 19. århundrede. Nogle af disse legendariske kunstnere omfatter:

 • Claude Monet
 • Paul Gauguin
 • Maurice Denis

5. Rijksmuseum
Amsterdam er berømt for også at være vært for det vigtigste museum i Holland. Det ville være uretfærdigt at besøge Amsterdam og undlade at tjekke ind på Rijksmuseum.

Det ligger på Museumspladsen i byen, ved siden af Van Gogh-museet. Museet er dedikeret til at fremvise værker af verdensberømte hollandske kunstnere. De fleste af disse hollandske mestre trivedes i det 17. århundrede, da det hollandske samfund blomstrede såvel som kunst.

Nogle af de hollandske kunstnere, der er med på museet, omfatter Jan Steen, Vermeer og Rembrandt. Museet tiltrækker omkring en million turister hvert år. Hvis du tilfældigvis besøger Amsterdam, og du ikke er helt sikker på, hvilket museum du skal besøge, så placer Rijksmuseum øverst på listen.

6. Bike Riding Culture
Amsterdam omtales i daglig tale som verdens cykelhovedstad. Enhver, der nogensinde har prøvet at finde vej gennem Amsterdams centrum, vil fortælle dig, hvor smertefuldt det kan blive.

Cyklister er dem, der ejer gaden. Du får til højre for det store antal bilister. Blandt andre store byer i Europa er Amsterdam berømt for det faktum, at der er flere cykler på vejene end biler.

Når du går en tur rundt i gaderne, får du en chance for at lægge mærke til de store cykelgarage. Byen har lange, endeløse cykelstier, og du kan nemt finde byture på cykel.

Den bedste måde at komme rundt og opdage byen på er ved at cykle. Cykelridning er en vigtig oplevelse i Amsterdam, da det kan være noget af et eventyr. Hvis du besøger Amsterdam, kan du nemt leje en cykel og opleve en af verdens mest berømte cykelkulturer.

7. Anne Franks Hus
Anne Franks Hus er en stor turistattraktion i hjertet af Amsterdam. Anne Franks Hus er et biografisk museum, der er dedikeret til den jødiske forfatter og inspiration, Anne Frank.

Hun var en krigsjournalist, der gemte sig for nazisternes forfølgelse under Anden Verdenskrig sammen med sin familie og andre mennesker . Desværre overlevede hun ikke krigen, men hendes følelsesladede dagbog blev udgivet i 1947.

Anne Frank Fonden blev oprettet for at beskytte det hus og de rum, som Anne Frank og hendes jøder plejede at skjule. Dette sted er ret følelsesladet, da det giver dig mulighed for i det mindste at opleve, hvordan det føltes at leve i disse øjeblikke.

8. Hollandske tulipaner

Amsterdam kan også prale af spektakulære blomsterscener. I Holland markerer tulipansæsonen begyndelsen af foråret. De stigende temperaturer og farverige blomster tiltrækker masser af mennesker til Amsterdam, da millioner af tulipaner blomstrer i og omkring byen hvert år.

I tulipansæsonen i Holland kan du besøge, deltage i og nyde tulipanfestivaler afholdt i Amsterdam.

Selv om tulipaner blomstrer i løbet af foråret, giver Amsterdam dig en farverig blomsteroplevelse hele året rundt. Adskillige blomstermuseer giver dig mulighed for at opleve de hollandske tulipaner, selvom det endnu ikke er forår. Endnu en ting, som Amsterdam er berømt for, er prostitution. Dette er et af verdens ældste erhverv, og det er svært at gå ubemærket hen.

Generelt er prostitution ofte forbundet med løs moral, og derfor praktiseres det bag lukkede døre i de fleste dele. Et af Amsterdams kvarterer er dog en undtagelse.

I Amsterdams Red Light District er prostitution blot et tabu. Prostituerede vil annoncere og tilbyde deres “tjenester” bag et vindue. Udover det er Red Light District myldret af adskillige live sexshows, bordeller, sexbutikker og stripklubber.

Selvom området før var usikkert, har myndighederne forsikret offentligheden om, at tingene har ændret sig årtiet. Ikke desto mindre er det tilrådeligt at være på vagt og være forsigtig over for lommetyve.

Selvom der ikke er nogen aldersbegrænsning for at passere gennem denne del af byen, så prøv ikke at gå igennem med små børn for at undgå nogle akavede spørgsmål senere.

10. Kaffebarer

9. Red Light District
De talrige kaffebarer er blandt Amsterdams berømte ting. Nå, du undrer dig måske over, hvorfor kaffebarer ville gøre en by mindeværdig. Det er ikke bare almindelige kaffebarer. I disse kaffebarer er salg og rygning af marihuana også en almindelig forretningsaktivitet.

Der er næsten 200 kaffebarer i byen, som tilfældigvis er ret gavnlige for turistindustrien i Amsterdam. Kaffebarerne tiltrækker i gennemsnit 1,5 millioner turister hvert år.

Desuden sælger Amsterdams kaffebarer et årligt gennemsnitligt salg på 100 tons marihuana hvert år.

Endnu en anden ting, som Amsterdam er berømt for er prostitution. Dette er et af verdens ældste erhverv, og det er svært at gå ubemærket hen.

Generelt er prostitution ofte forbundet med løs moral, og derfor praktiseres det bag lukkede døre i de fleste dele. Et af Amsterdams kvarterer er dog en undtagelse.

I Amsterdams Red Light District er prostitution blot et tabu. Prostituerede vil annoncere og tilbyde deres “tjenester” bag et vindue. Udover det er Red Light District myldret af adskillige live sexshows, bordeller, sexbutikker og stripklubber.

Selvom området før var usikkert, har myndighederne forsikret offentligheden om, at tingene har ændret sig årtiet. Ikke desto mindre er det tilrådeligt at være på vagt og være forsigtig over for lommetyve.

Selvom der ikke er nogen aldersbegrænsning for at passere gennem denne del af byen, så prøv ikke at gå igennem med små børn for at undgå nogle akavede spørgsmål senere.

10. Kaffebarer

De talrige kaffebarer er blandt Amsterdams berømte ting. Nå, du undrer dig måske over, hvorfor kaffebarer ville gøre en by mindeværdig. Det er ikke bare almindelige kaffebarer. I disse kaffebarer er salg og rygning af marihuana også en almindelig forretningsaktivitet.

Der er næsten 200 kaffebarer i byen, som tilfældigvis er ret gavnlige for turistindustrien i Amsterdam. Kaffebarerne tiltrækker i gennemsnit 1,5 millioner turister hvert år.

Desuden sælger Amsterdams kaffebarer et årligt gennemsnitligt salg på 100 tons marihuana hvert år.

11. Arkitektur fra det 17. århundrede
Byen er også kendt for sine næsten 9.000 unikke slanke huse, der knejser over kanalerne. Disse huse er smukke og tiltalende for øjet, men de fleste kender ikke årsagen bag deres smalle ejendomme. Hovedårsagen til, at de fleste af husene er smalle, handler om beskatning.

Tilbage i 1600-tallet blev de lokale beskattet ud fra ejendommens bredde. For at undgå at betale masser af kontanter til myndighederne byggede disse lokale huse med smalle fronter. Sjovt nok var nogle kloge nok til at bygge huse, der var smalle foran, men som blev bredere mod bagenden.

12. Det kongelige palads i Amsterdam
Det kongelige palads i Amsterdam er et af de tre paladser i Holland. Amsterdams kongelige palads ligger på den vestlige side af Dam-pladsen. Ikke alene er denne sprudlende borgerstruktur kendt for at være vært for de kongelige, men den blev oprindeligt bygget som et rådhus i det 17. århundrede.

Under den hollandske guldalder var Amsterdam en af de mest indflydelsesrige byer i Europa . Det kongelige paladss arkitektur symboliserede Amsterdams internationale indflydelse i det 17. århundrede. Den fantastiske struktur er 90 fod høj, 60 fod bred og 120 fod lang.

13. Amsterdam Dance Event (ADE)
Amsterdam er berømt for de forskellige festivaler, der finder sted hele året rundt. Ikke desto mindre er Amsterdam Dance Event en global begivenhed, der placerer denne smukke by i verdensomspændende søgelys.

ADE er en globalt anerkendt musikfestival og konference. Arrangementet samler de bedste kunstnere inden for elektronisk musik til én scene og tiltrækker således tusindvis af fans fra forskellige dele af verden. Festivalen løber typisk i fem dage og nætter på næsten 200 steder.

Hvis du er en elektronisk musikfan, må du hellere begynde at tjekke disse datoer ud.

Se Relateret: Bedste festbyer i Europa

14. Mangfoldighed
Den hollandske hovedstads befolkning er ret forskelligartet med over 180 forskellige nationaliteter. Dette faktum markerer Amsterdam som den anden by med den rigeste mangfoldighed efter New York.

I de sidste 100 år eller deromkring har Amsterdam oplevet en tilstrømning af mennesker fra forskellige europæiske lande og videre. Mangfoldighed har spillet en afgørende rolle for at fremme byens livlige kultur. Byens myndighed opmuntrer til denne mangfoldighed og har fastlagt politikker for at styrke den.

Når du besøger Amsterdam, vil du altid finde et hjørne, der er et hjem væk fra hjemmet.

Se relaterede oplysninger. : Gratis Amsterdam-pakketjekliste

15. Souvenirs
Det er altid en fornøjelse at have souvenirs og gaver med hjem efter en rejse. Men er Amsterdam kendt for souvenirs? Svaret er direkte, ja. Amsterdam byder på masser af mindeværdige genstande, du kan have med dig hjem.

I betragtning af byens pulserende natur såvel som turisme, sælges der masser af unikke artefakter på markederne i Amsterdam og i vejkanterne. Nogle af de bemærkelsesværdige souvenirs omfatter:

 • Træssko fra Zaanse Schans
 • Tulipaner
 • Hollandsk ost
 • Poffertjes (minipandekager) ) og disse andre fantastiske hollandske lækkerier
 • Ædle antikviteter
 • Hollandsk alkohol
 • Hollandsk øl, såsom disse topøl fra Amsterdam
 • Hollandsk gin ( Jenever)
 • Alt andet fancy, som du måske vil huske Amsterdam inden

16. Amsterdamse Bos (Amsterdam Forest)

Amsterdamse Bos betyder bogstaveligt talt “Amsterdam Forest”, selvom Amsterdam Woodlands kan være passende i denne sammenhæng. Selvom parken hovedsagelig ligger i nabolandet Amsterdam, er parken blevet indlemmet af Amsterdam og er let tilgængelig via sporvogn eller endda på cykel.

Parken byder på masser af aktiviteter for børn, herunder gedefarmen, Fun Forest , bestående af rebstiger og hængebroer og svømmebassiner. Dette er bestemt den korte rejse værd for at komme ind i skoven.

Det stopper ikke kun ved Amsterdam-skoven her. Det, der gør Amsterdam berømt ud over skoven, er dets fantastiske parksystem, hvor Vondelpark, Beatrixpark og Amstelpark er de største attraktioner i Amsterdam i sig selv. Alt sammen kun et stenkast væk fra Amsterdams centrum.

Tjek disse bedste parker i Amsterdam for at få mest muligt ud af dit besøg.

17. Fantastiske museer
Mens Van Gogh-museet og Rijksmuseum er i en liga for sig, er Amsterdam en by for kunstelskere og historieelskere. Byen byder på hundredvis af andre fantastiske museer såsom Stedelijk Museum Amsterdam, et af verdens mest populære museer for moderne kunst og samtidskunst.

Udover dette er der masser af andre fantastiske museer som f.eks. :

 • Amsterdam Museum
 • Nemo Science Museum
 • Moco Museum
 • Hermitage Amsterdam
 • Den Jødisk Historisk Museum
 • Sexmuseum

Hvad er Amsterdam kendt for?
Amsterdam er kendt for sine smukke kanaler, finurlige arkitektur, og et livligt natteliv. Det er også et fantastisk sted at finde hollandsk kunst og kultur, og byen har en rig historie, der går tilbage til det 13. århundrede.

Hvis du leder efter en by med masser af kultur og historie at udforske. , Amsterdam er bestemt et besøg værd. Byen er hjemsted for nogle af de mest berømte kanaler i verden, og dens arkitektur er ret unik.

Amsterdam er også fantastisk til natteliv – der sker altid noget i byens mange ølcaféer, barer, og klubber. Og selvfølgelig ville ingen tur til Amsterdam være komplet uden at tjekke byens berømte red light district.

Hvad er Amsterdam?
Amsterdam er en by, der har eksisteret siden 1200-tallet, da den blev grundlagt som en fiskerby. Det er hovedstaden i Holland og er kendt for at være en progressiv by med en stærk kunstscene og en befolkning, der elsker at feste.

Det er også et af de mest populære turistmål i verden med over 7 millioner besøgende hvert år. Det er et gennemsnit på 687 mennesker hver time.

Og hvorfor ville de ikke komme? Amsterdam har alt, hvad du kan ønske dig i en by: kunstmuseer, rekreative aktiviteter, historiske steder og masser af god mad. En ting, der gør Amsterdam til en så fantastisk by, er, hvor nemt det er at komme rundt.

Hvor ligger Amsterdam?
Amsterdam er hovedstaden i Holland, beliggende i den nordvestlige del af landet langs kysten af Nordsøen. Amsterdam er en del af den hollandske provins Nordholland. Byen er bygget op omkring et netværk af kanaler og er kendt for sin livlige atmosfære og interessante arkitektoniske stil.

Konklusion
Det er ubestrideligt, at Amsterdam er berømt af mange grunde . Dette er kun et udvalg af bemærkelsesværdige ting og steder, der gør Amsterdam så populær.

Hvis du beslutter dig for at besøge Amsterdam, vil du også bemærke, at lokalbefolkningen er charmerende, frisindede, åbensindede og varme- hjerteligt. Byen er fuld af skjulte perler, som du ikke engang vidste eksisterede, og som vil gøre dit ophold der lykkeligt.

Der er masser af ting ud over denne liste, der gør Amsterdam berømt, dette er bare Start. Så hvad venter du på? Besøg den fantastiske hollandske hovedstad Amsterdam for at ændre dit perspektiv på verden.

E-mail: hi@familyfully.com